Η ιστορία μας

Η οικογένεια τα περισσότερα καλοκαίρια τα περνούσε στο χωριό, το Σκαμνέλι  Ζαγορίου, με συνέπεια τις καθημερινές επισκέψεις στα πυκνά δάση του Ζαγορίου όπου βρίσκονταν πληθώρα με φρούτα του δάσους και ιδιαίτερα με σμέουρα και βατόμουρα, τα οποία οι ντόπιοι μάζευαν για την παρασκευή κυρίως μαρμελάδων.

Κλιματολογικές Συνθήκες

Τα φυτά αυτά ήταν απόλυτα εγκλιματισμένα, αφού απαιτούν πολλές ημέρες του χειμώνα με αρνητικές θερμοκρασίες, αρκετό νερό, αλλά και ήλιο, στοιχεία τα οποία καθιστούν το Ζαγόρι ιδανικό τόπο παραγωγής των φρούτων του δάσους, αφού το χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2⁰ έως -10⁰ ή και χαμηλότερα, έχει πολλές βροχές όπως ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα λόγω της οροσειράς της Πίνδου, αλλά και δυνατό ήλιο λόγω του μεγάλου υψομέτρου( 1200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας).

Η Πρώτη μας Ρίζα

Πριν από 14 χρόνια η πρώτη μας προσπάθεια αφορούσε την τοποθέτηση μίας και μόνο γλάστρας με ένα μικρό σμέουρο, το οποίο φυτεύτηκε σε ένα παρτέρι στην αυλή του σπιτιού μας. Τον επόμενο χρόνο το φυτό είχε ήδη μεγαλώσει, νέες «βέργες» είχαν ξεπεταχτεί, ενώ παρήγαγε και τους πρώτους του καρπούς, η γεύση των οποίων ήταν απείρως καλύτερη αυτής των παραγόμενων φρούτων της Βόρειας Ευρώπης. Καθώς τον φυτό αναπτύσσονταν έβγαζαν νέα βλαστάρια, τα οποία από τον επόμενο κιόλας χρόνο της ανάπτυξης του κάθε βλαστού παρήγαγαν καρπό.

2007 – 2019

Από την πρώτη αυτή «καλλιέργεια» του έτους 2007, καταλήξαμε στο έτος 2019 να έχουμε παραγωγή περίπου 50 κιλών φρούτου, παρόλο που η συγκομιδή πραγματοποιούταν σε καθαρά ερασιτεχνικό ακόμα επίπεδο. Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τα εδάφη του Ζαγορίου που από τη φύση τους είναι καλά αποσφραγιζόμενα, ποτίζονται από παγωμένο νερό που έρχεται από υψόμετρο 1600 μέτρων, σε συνδυασμό με το ιδανικό για τα συγκεκριμένα φρούτα κλίμα, είχαν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή καρπών υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης.

Τα Frida’s Berries είναι Γεγονός !

Αποφασίσαμε λοιπόν λόγω των ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη και παραγωγή των φρούτων αυτών που επικρατούν στο χωριό μας, να ασχοληθούμε επαγγελματικά με την δραστηριότητα αυτή, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής βιολογικών φρούτων του δάσους και μεταποίησης αυτών (μαρμελάδες), αποξηραμένα φρούτα, χυμοί), που είμαστε βέβαιοι πως θα αποζημιώσει και τον απαιτητικότερο καταναλωτή!

Επισκεφθείτε το Κατάστημά μας