Αγροτουρισμός

Το Ζαγόρι αποτελεί έναν τόπο ορόσημο της Ηπειρωτικής Γης, με έκταση περίπου 1000 τ.χλμ. Τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια που αριθμούν 46 παραδοσιακούς οικισμούς, αποτελούν το στολίδι της Ηπείρου και ελκύουν χιλιάδες τουρίστες ετησίως, που σπεύδουν να θαυμάσουν αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό φύσης και παράδοσης.

Σκοπός μας

Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση ο τομέας του αγροτουρισμού, μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται σε μη αστικό χώρο και αφορά δραστηριότητες υποδοχής και φιλοξενίας που ασκούνται από επαγγελματίες και όχι μόνο αγρότες. Σκοπός του είναι τόσο η εκμάθηση ποικίλων αγροτικών δραστηριοτήτων, όσο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και του εκάστοτε αγροτικού εισοδήματος, καθώς και της τροφοδοσίας των τουριστικών μονάδων της περιοχής με τα παραγόμενα προϊόντα της τοπικής παραγωγής.

Σκαμνέλι, Ζαγορίου

Τα Frida’s Berries αποτελούν μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και εκμετάλλευσης φρούτων του δάσους, που εδρεύει στο Σκαμνέλι Ζαγορίου. Το Σκαμνέλι είναι ένας παραδοσιακός οικισμός του Κεντρικού Ζαγορίου, χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων στους πρόποδες του όρους Τύμφη και απέχει 54 χλμ. από τα Ιωάννινα και 3 χλμ. από το κεφαλοχώρι της περιοχής, το φημισμένο Τσεπέλοβο.

Επισκεφθείτε τα Frida’s Berries

Σεβόμενοι τις τάσεις της εποχής και στοχεύοντας σε μια άμεση και ουσιαστική επαφή με τους πελάτες μας, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή την διαδραστική εμπειρία του αγροτουρισμού. Δίνεται η δυνατότητα σε όλους εσάς να επισκεφθείτε το χωριό μας κατά την περίοδο της συγκομιδής (από τα μέσα του Ιουνίου έως το τέλος του Ιουλίου) και να λάβετε μέρος σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε μία πραγματική επαφή με τη φύση και γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα μυστικά των καρπών που παράγονται!

Το εργαστήριο μας

Το εργαστήριο μας, το οποίο στεγάζεται σε μία παραδοσιακή κατοικία που χρονολογείται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, προκειμένου η εκμάθηση των μεθόδων ψύξης και συσκευασίας των φρούτων μας να αποτελέσει μία ευχάριστη εμπειρία για όλους εσάς. Τέλος η παρασκευή μαρμελάδων και αποξηραμένων φρούτων θα ενισχύσει το αίσθημα της δημιουργικότητας, σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση που προσφέρει η παρασκευή ενός καθαρά βιολογικού και παραδοσιακού προϊόντος.

Ζαγοροχώρια

Ο τόπος μας είναι σε θέση να προσφέρει πληθώρα καταλυμάτων για όλα τα γούστα είτε στο χωριό μας ή σε κάποιο γειτονικό χωριό. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει υπέροχες μέρες χαλάρωσης σε ένα μαγευτικό τοπίο, ασκώντας παράλληλα υπαίθριες δραστηριότητες που αφορούν τη φύση, την απόκτηση νέων γνώσεων και την εκμάθηση δεξιοτήτων. 

Επισκεφθείτε το Κατάστημά μας