Μερίδες

8 - 10

Χρόνος εκτέλεσης

30'

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα + χυμό μισό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα
  • ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 1 γιαούρτι 2 %
  • 1 φλ. άχνη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα

TOPPINGS

  • 1 κρέμα γάλακτος 35 %
  • 2- κ.σ. άχνη
  • κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (#frozenberries)
  • φύλλα δυόσμου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για το red velvet κέικ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα. Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ το cream cheese να γίνει κρεμώδες και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τελευταίο το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε δυο λεπτά, ύστερα καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για την επικάλυψη:

Χτυπάμε σε μίξερ στην δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλακτος αρχικά μέχρι να πήξει και σιγά σιγά ρίχνουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση:

Καλύπτουμε τον πάτο του ποτηριού με 2-3 κουταλιές τρίμμα κέικ.
Περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού ή γάλα.
Βάζουμε μια στρώση κρέμα και καλύπτουμε με τρίμμα κέικ από πάνω.
Περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού ή γάλα και έπειτα ρίχνουμε την επικάλυψη.
Διακοσμούμε με φρούτα του δάσους και δυόσμο!

Επισκεφθείτε το Κατάστημά μας