Μερίδες

8 - 10

Χρόνος εκτέλεσης

30'

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 + ½ φλιτζ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 50 ml τσίπουρο κονιάκ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 500 γρ. μαρμελάδα
  • κόκκινο σμέουρο ή κόκκινο βατόμουρο (#raspberry & #blackberry)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για την ζύμη:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα να αφρατέψουν καλά. Μόλις αφρατέψουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα αυγό.
Έπειτα, αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και τη μαγειρική σόδα.
Ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι. (Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο ζυμάρι ξεχωριστά για να δημιουργήσουμε στην πάστα φλώρα τα σχήματα που θέλουμε.)
Απλώνουμε το ζυμάρι στη φόρμα και το ψήνουμε για 6 λεπτά.

Για την επικάλυψη:

Βγάζουμε από το φούρνο την πάστα φλώρα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα μας, αφού την έχουμε ανακατέψει με το κονιάκ ή το τσίπουρο μας.

Για το ψήσιμο:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και η πάστα φλώρα να είναι τραγανή και από κάτω.

#ExtraTip: για extra γεύση μπορείτε να χωρίσετε νοητά την πάστα φλώρα και στην μια πλευρά να ρίξετε μαρμελάδα σμέουρο και στην άλλη πλευρά μαρμελάδα βατόμουρο ή όποια μαρμελάδα επιθυμείτε!

Επισκεφθείτε το Κατάστημά μας